terug

Over ons

De hart en ziel van Taiwan

Formosa, oftewel ‘het prachtige eiland’ was de naam die de Portugezen ooit gaven aan Taiwan, ons thuis voor de kust van het Chinese vasteland. Het label ‘Made in Taiwan’ wordt erkend in meer dan tachtig landen over de hele wereld. Maar er zijn ook vele andere zaken waar wij Taiwanezen trots op zijn. Mocht u de kans krijgen ons te bezoeken, zult u aangenaam verrast worden niet alleen door onze vriendelijke bevolking, ons heerlijke eten, de gevarieerde landschappen en moderne stadsleven - maar ook door onze rijke tradities en goedbewaarde Chinese cultuur van meer dan duizend jaar oud. Met een nieuw gevoel voor creativiteit hebben we de verworvenheden van onze prachtige Chinese geschiedenis, erfgoed en ambacht omarmd. Met name in de afgelopen tien jaar heeft Taiwan vele nieuwe tradities ontwikkeld.

De basis van Taiwan-lantern is een passie voor het mooie ambacht, de warme herinneringen en prachtige verhalen van Taiwan. Onze lantaarns worden plaatselijk gemaakt door lokale ambachtslieden. Zij vertegenwoordigen het beste wat onze oosterse cultuur te bieden heeft. Onze authentieke lantaarns vervaardigen wij met oprechte liefde. Wij leggen er de hart en ziel van ons prachtige eiland in en laten de wereld zien hoe we met het label ‘Made in Taiwan’ een volgende stap omhoog zetten.

Onze oprichter Pei-Ching


Pei-Ching Hsiao is geboren en getogen in Taiwan en haalde haar Masters’ Degree in Marketing aan de North London University. Peiching werkte meer dan tien jaar als Regional Sales Manager bij een internationaal bedrijf in Nederland. Nadat zij de hele wereld over reisde, koos zij in Amsterdam haar thuis samen met man en een schattige tweeling.